1910-heden

Header afbeelding

1910 - heden

De geschiedenis van Sportclub Enschede strekt zich uit van het begin van de vorige eeuw tot op de dag  van vandaag. De vereniging heeft zich altijd uitgesproken om niet anoniem het gevecht om de prijzen aan te gaan. Altijd waren er voorzitters die het maximale uit het zwartwitte bolwerk wilden persen. 

Eerst was het Bernard Vos die de club al in 1926 naar de algehele landstitel wist te stuwen en later Hennie van Dalen die het in 1954 aandurfde om Sportclub Enschede een prominente rol in het betaalde voetbal te laten spelen. Toen FC Twente in 1965 het levenslicht zag  en "Sportclub" terug moest naar het amateurvoetbal, waren het Herman Kok en later Hennie Bosch die “Sportclub” in de tweede amateurperiode de impulsen gaven om op het hoogste niveau te kunnen acteren. 

Kortom, de historie van Sportclub Enschede is een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar ook  van vele diepe sportieve en bestuurlijke crisissen. 

In de ruim honderd jaar dat “Sportclub” bestaat is die geschiedenis meerdere malen in diverse jubileumboeken neergelegd. Het laatste jubileumboek dateert van 2010 waarin 100 jaar “Sportclub” nog eens aan het papier is toevertrouwd.  

De geschiedenis komt vaak tot leven via het uitgebreide en goed onderhouden archief van de vereniging. Dat archief wordt nog regelmatig geraadpleegd door diverse media of andere belangstellenden, die daar de nodige informatie en ook inspiratie uit kunnen halen. 

Sportclub Enschede is altijd controversieel geweest. Zowel in haar eigen gelederen maar ook daar buiten. Dat maakt de club ook zo speciaal en uniek.

Op deze website wordt in vogelvlucht de geschiedenis weergegeven. Wie daar nog meer van wil weten kan altijd een jubileumboek of een DVD aanschaffen. Een bezoek aan het clubgebouw levert al een schat aan informatie op.
U bent welkom.      

Binnen Enschede is er maar één “Sportclub” en dat is “Sportclub Enschede”.

Activiteiten

Op dit moment staan er geen activiteiten gepland.