Functies

Header afbeelding

Overzicht vrijwilligersfuncties Sportclub Enschede

Om goede voorwaarden voor spelende leden te kunnen scheppen, vragen we leden die per 1 juli 2016 19 jaar of ouder zijn (senioren) en ouders van spelende juniorleden, om hun steentje bij te dragen door verplicht vrijwilligerswerk te doen. Jeugdleden kunnen het vrijwilligerswerk invullen in het kader van hun maatschappelijke stage (klas 3). De vrijwilligerstaken staan in onderstaand overzicht. Vrijwilligers ontvangen meestal vooraf een planning, het is de verantwoordelijkheid van de vrijwilliger dat hij deze planning volgt. Indien vrijwilligers niet komen opdagen bij hun taak en geen vervanger hebben geregeld, ontstaat er een probleem. Wees je er daarom van bewust dat jouw afwezigheid het reilen en zeilen van onze vereniging in gevaar kan brengen.

Om aan te geven welke functie u kiest, klik hier voor het formulier  

KEUZE A:
ActiviteitMaximaal aantalOmschrijving taak
Scheidsrechters jeugd ochtendonbeperktDe vrijwilliger zal in de poule worden ingeroosterd voor met name het fluiten van JO9 tot met JO13 wedstrijden die meestal starten tussen 9:00 en 12:00 uur. De vrijwilliger wordt één keer in de 3 à 4 weken ingepland op de zaterdag. De coördinator maakt een week van tevoren de planning met de tijden bekend en houdt, als dit van toepassing is, daarbij rekening met de speeltijden van de vrijwilliger. Mocht de vrijwilliger onverhoopt niet kunnen, dan kan hij/zij ruilen met een andere vrijwilliger. De vrijwilliger kan aan het begin van het seizoen vrijblijvend een cursus volgen.
 
Trainer jeugdDe trainer is het hele seizoen verantwoordelijk voor het trainen van een team. Dit gaat om minimaal 2 maal in de week. Vanuit de Technische Commissie heeft 2 maal in de week de voorkeur. De trainer opent de kleedkamer, zorgt dat de kleedkamer schoon is en sluit de kleedkamer als laatste af. De trainer bereidt de trainingen voor, evalueert spelers en bespreekt de oefenstof met de overige trainers van de trainersgroep
 
Leider jeugd2 per team (kan ook als duo)De leider is het hele seizoen verantwoordelijk voor de begeleiding van een team. Hij/zij zorgt er voor dat alle taken zoals rijden, wassen e.d. zijn verdeeld. De leider vangt de scheidsrechter en de tegenstander tijdig op, zorgt ervoor dat het wedstrijdformulier is ingevuld. Na afloop zorgt de leider dat de kleedkamer netjes wordt achtergelaten en sluit alles af. Hij meldt zich na de wedstrijd ook op het wedstrijdsecretariaat voor het afronden van de wedstrijd.
 
Grensrechter jeugd 2 per teamDe vrijwilliger zal in de poule worden ingeroosterd voor met name het vlaggen van JO13 t/m JO19-wedstrijden die meestal starten vanaf 11:15 t/m 16:15 uur. De coördinator maakt een week van tevoren de planning met de tijden bekend en houdt, als dit van toepassing is, daarbij rekening met de speeltijden van de vrijwilliger. Mocht de vrijwilliger onverhoopt niet kunnen, dan kan hij/zij ruilen met een andere vrijwilliger.
  
Rijden naar uitwedstrijdenmeerdere per teamVoor het spelen van uitwedstrijden hebben vooral de jeugdteams personen nodig die mee willen rijden met de auto, en uiteraard ook voor de terugweg.
 
Trainer Senioren   De trainer is het hele seizoen verantwoordelijk voor het trainen van een team. Dit gaat om minimaal 2 maal in de week. Vanuit de Technische Commissie heeft 2 maal in de week de voorkeur. De trainer opent de kleedkamer, zorgt dat de kleedkamer schoon is en sluit de kleedkamer als laatste af. De trainer bereidt de trainingen voor, evalueert spelers en bespreekt de oefenstof met de overige trainers van de trainersgroep.
 
Leider senioren zaterdag2 per team (kan ook als duo)De leider is het hele seizoen verantwoordelijk voor de begeleiding van een team. Hij/zij zorgt er voor dat alle taken zoals, rijden, wassen kleding e.d. zijn verdeeld. De leider vangt de scheidsrechter en de tegenstander tijdig op. Zorgt ervoor dat het wedstrijdformulier wordt ingevuld. Na afloop zorgt de leider dat de kleedkamer netjes wordt achtergelaten (zowel bij uit- als thuiswedstrijden) en sluit alles af. Hij meldt zich na de wedstrijd ook op het wedstrijdsecretariaat voor het afronden van de wedstrijd.
 
Leider senioren zondag2 per team (kan ook als duo)De leider is het hele seizoen verantwoordelijk voor de begeleiding van een team. Hij/zij zorgt er voor dat alle taken zoals, rijden, wassen kleding e.d. zijn verdeeld. De leider vangt de scheidsrechter en de tegenstander tijdig op. Zorgt ervoor dat het wedstrijdformulier wordt ingevuld. Na afloop zorgt de leider dat de kleedkamer netjes wordt achtergelaten (zowel bij uit- als thuiswedstrijden) en sluit alles af. Hij meldt zich na de wedstrijd ook op het wedstrijdsecretariaat voor het afronden van de wedstrijd.
 
Grensrechter senioren zaterdag2 per teamDe grensrechter is de ass. scheidsrechter bij een elftal op zaterdagmiddag of morgen.
 
Grensrechter senioren zondag2 per teamDe grensrechter is de ass. scheidsrechter bij een elftal, meestal op de zondagmorgen.
  
Kantinedienst zaterdagochtend /
zondagochtend
OnbeperktOp de ochtend is vanaf 8:00 uur de kantine open. De werkzaamheden bestaan uit bar- en keukenactiviteiten. De vrijwilliger is om 13:00 uur klaar. Er wordt een rooster gemaakt waarbij de vrijwilliger in overleg wordt ingeroosterd. Bij verhindering is de kantinemedewerker zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger.
  
Kantinedienst zaterdagmiddag /
zondagmiddag
OnbeperktOp de middag zijn er zowel keuken- als bar-activiteiten. Als alle bezoekers weg zijn zal de kantine nog opgeruimd moeten worden. De kantinecommissie beslist uiteindelijk over definitieve indeling. De vrijwilliger wordt minimaal één keer in de 4-6 weken ingeroosterd en krijgt van te voren de planning opgestuurd.
 
Kantinedienst door de weekOnbeperktOp maandag tot en met vrijdag is de kantine vanaf 17:00 uur geopend. De sluiting is om ongeveer 23:00 uur, afhankelijk van de drukte. Op donderdag is er soms uitloop. De kantinedienst bestaat voornamelijk uit het verstrekken van dranken en eenvoudige keukenwerkzaamheden.
 
Vrijwilligerscommissie5Als vrijwilliger in de vrijwilligerscommissie ben je betrokken bij de indeling van alle senioren vrijwilligers, heb je contact met de coördinatoren van de afzonderlijke taken, spreek je waar nodig vrijwilligers aan en informeer je het bestuur over de voortgang van het vrijwilligerswerk.
 
Toernooicommissie jeugd5Als vrijwilliger in de toernooicommissie jeugd ben je verantwoordelijk om het Internationale jeugdtoernooi voor de JO9, tot en met JO13 te organiseren.
 
Toernooicommissie senioren5Als vrijwilliger in de senioren toernooicommissie ga je toernooien voor de senioren op poten zetten, zoals het Schalke toernooi.
 
Medewerker wedstrijdsecretariaat zaterdagochtendOnbeperktOm 8:00 uur is de vrijwilliger aanwezig om het sportpark te openen en de velden/kleedkamers gereed te maken voor de wedstrijden. Er wordt gewerkt in tweetallen. Je beheert het wedstrijdsecretariaat en je ontvangt scheidsrechters, leiders en andere gasten. Je zorgt ervoor dat de digitale wedstrijdformulieren worden ingevuld, geeft sleutels voor kleedkamers uit e.d. De vrijwilliger is aanwezig tot 13:00 uur. Daarna wordt de dienst overgedragen aan de gastheer van de middag. De vrijwilliger wordt ongeveer één maal in de 6 weken ingeroosterd. Per seizoenshelft ontvangt de vrijwilliger de planning. Hij is zelf verantwoordelijk voor eventuele vervanging
 
Medewerker wedstrijdsecretariaat zaterdagmiddagOnbeperktOm 13:00 uur is de vrijwilliger aanwezig om de dienst over te nemen. Er is 's middags één gastheer aanwezig die verantwoordelijk is voor de opvang van de scheidsrechters, leiders en andere gasten. Tevens zorgt hij/zij voor het invullen van de digitale wedstrijdformulieren, de uitgifte van sleutels voor kleedkamers e.d. De vrijwilliger wordt ongeveer één maal in de 6 weken ingeroosterd. Per seizoenshelft ontvangt de vrijwilliger de planning. Hij is zelf verantwoordelijk voor eventuele vervanging.
 
Accommodatie10Deze vrijwilliger zal gedurende het gehele seizoen worden ingezet om te helpen bij het klussen op de accommodatie. Te denken valt aan het verzorgen van de tribune, het trekken van lijnen of het schoonmaken van alle reclameborden, schilderwerk e.d.. De inzet is afhankelijk van het aanbod.
 
Terreinmedewerker: zaterdag ochtend/middagTerreinmedewerker opent en draagt zorg voor de kleedkamers, ballen, vlaggen en speelveld. Maakt de kleedkamers bezemschoon na een wedstrijd.
 
Terreinmedewerker: zondag ochtend/middagTerreinmedewerker opent en draagt zorg voor de kleedkamers, ballen, vlaggen en speelveld. Maakt de kleedkamers bezemschoon na een wedstrijd.
 
Terreinmedewerker: Avond van maandag t/m vrijdagTerreinmedewerker draagt zorg voor de kleedkamers. Openen en sluiten na de training, bezemschoon achterlaten voor de volgende groep. Eventueel de verlichting aan en uit doen. En regelt de uitgifte en inname van materialen (zoals ballen). De tijd hiervoor is vanaf 16:00 - 22:00 uur.
 
Terreinmedewerker: woensdagmiddagTerreinmedewerker draagt zorg voor kleedkamers open en sluiten na de training, en bezemschoon achterlaten. Regelt de uitgifte en inname van de materialen.
 
MateriaalverzorgerVerzorgen van de kleding
MateriaalverzorgerAlle attributen die met voetbal te maken hebben (goals, ballen, hesjes, pionnen)
MateriaalverzorgerWassen
EHBO zaterdagOnbeperktOp de zaterdagochtend en zaterdagmiddag is er altijd een EHBO'er aanwezig op ons sportpark. Wil jij het EHBO team komen versterken op de zaterdag? Als je geen EHBO diploma hebt, kan dat worden geregeld.
 
EHBO zondagonbeperktOp de zondagochtend en zondagmiddag is er altijd een EHBO'er aanwezig op ons sportpark. Wil jij het EHBO team komen versterken op de zaterdag? Als je geen EHBO diploma hebt, kan dat worden geregeld.
 
Bestuurlijke functies:OnbeperktHoofdbestuur: Stuurt op hoofdlijnen de vereniging aan.
Jeugdbestuur: Verantwoordelijk voor alle taken betreffende de organisatie van de jeugdteams
Lagere elftalcommissie: Verantwoordelijk voor alle zaken betreffende de organisatie van de lagere seniorenelftallen
Sponsorcommissie: Zorgt voor de sponsorinkomsten voor de vereniging
Technische commissie: is verantwoordelijk voor alle zaken die betrekking hebben op de speeltechnische zaken en aanstellingen van trainers.
Archief commissie: deze commissie archiveert en verzameld alle mediazaken betreffende de vereniging
 
OverigOnbeperktDoe jij een taak die niet staat genoemd in het bovenstaande, geef jouw taak dan door. Of wil je andere taken vervullen, zoals een bestuurlijke functie, ICT-taken, lid van de sponsorcommissie etc. geef dat dan hier aan.
 
Lid activiteitencommissie5De activiteitencommissie organiseert activiteiten voor alle (jeugd)leden, zoals de familiedag, Sinterklaas,  Snertloop. Als lid zorg je voor de invulling van deze activiteiten.
 
VervangerOnbeperktHeb jij iemand die het gehele seizoen jouw taak uit zal voeren? Geef dan jouw taak door en wie de taak voor jou gaat uitvoeren. Ook de contactgegevens van deze persoon ontvangen wij graag. Jij blijft zelf verantwoordelijk voor de taak, maak dus goede afspraken met jouw vervanger.
 
KEUZE B: 
AfkopenOnbeperktBen je niet in de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen voor onze vereniging? Dan kun je dit afkopen. Je betaald dan € 50,- per seizoen.
 
KEUZE C:
Niet spelend lidOnbeperktBen je niet spelend lid en wil je geen vrijwilligerswerk doen? Geef dit dan door, wij zorgen voor een goede verwerking. Let op: je bent niet meer training- of speelgerechtigd.

 

 

Om aan te geven welke functie u kiest, klik hier voor het formulier 

 

 

Activiteiten

Op dit moment staan er geen activiteiten gepland.