Zeer geslaagde avond "De Aanvoerders" bij Sportclub Enschede

Zeer geslaagde avond "De Aanvoerders" bij Sportclub Enschede 21-09
Op donderdagavond 19 september stond bij Sportclub Enschede Sportiviteit & Respect centraal door middel van het project ‘De Aanvoerders’. Onder leiding van spreekstalmeester Eddy van der Ley was er een interactieve avond tussen Remko Pasveer en alle aanvoerders van de jeugdteams van SC Enschede.

Sportiviteit & Respect is op dit moment een hot item binnen de gemeente Enschede. Alle voetbalverenigingen worden door de gemeente Enschede voorzien van een mooi bord met daarop een aantal regels waaraan de leden en bezoekers van desbetreffende vereniging zich dienen te houden. Sportclub Enschede en verenigingsmanager Jasper Agelink van de Vitale Sportvereniging waren echter van mening dat alleen het plaatsen van een bord niet voldoende was. In samenwerking met Tim Gilissen (voetballer NAC Breda en voormalig jeugdspeler van SC Enschede) kwam het plan om dit te koppelen aan het project ‘De Aanvoerders’.

Remko Pasveer (aanvoerder Heracles Almelo en tevens ook voormalig jeugdspeler van SC Enschede) werd hierbij richting de aanvoerders van SC Enschede ingezet als rolmodel. De jeugdspelers zaten in de speciaal ingerichte kantine aandachtig te luisteren naar de ervaringen van Remko Pasveer en via de interactie tussen hem en de aanvoerders werd het thema Sportiviteit & Respect goed naar voren gebracht.

“Het mooie aan deze avond was dat er naast de aanvoerders ook veel ouders, medespelers, begeleiders en trainers aanwezig waren. Omdat Remko aanwezig was, waren toch meer mensen geneigd om de interactieve avond te bezoeken en is de boodschap naar mijn idee zeer goed overgekomen”, aldus Jasper Agelink.

Na afloop kregen de aanvoerders een speciaal door Arne Slot van Slotwear ontworpen aanvoerdersband die beschikbaar werd gesteld door Tim Gilissen vanuit zijn rol als Maatschappelijke Speler van de Eredivisie. Daarnaast ondertekenden alle aanvoerders symbolisch het bord met daarop de door SC Enschede opgestelde Sportiviteit & Respect regels.

‘De Aanvoerders’ is een verbond van prof- en amateurvoetballers die hun verantwoordelijkheid nemen en staan voor de kracht en schoonheid van het voetbal. Zowel binnen als buiten het veld. De Aanvoerders maken voetballiefhebbers bewust dat voetbal draait om plezier en respect en dat iedereen hierin een verantwoordelijkheid heeft.

Ben jij ook een aanvoerder? Kijk dan voor meer informatie op www.deaanvoerders.nl en meld je aan!

Wil je een aantal foto's zien van deze avond klik dan hier.