Wonden likken. Uithuilen en verder gaan!

Wonden likken. Uithuilen en verder gaan! 19-06
Sportclub Enschede zal zich nu op de jeugd en het zaterdagteam moeten richten. Voor heel veel mensen zal dit een enorme omschakeling zijn. Het afgelopen seizoen zijn veel jeugdtrainers weggegaan en hebben voor zichzelf gekozen door welke oorzaak ook. Hiervoor in de plaats hebben we na een grondige selectie van binnen en buiten de club een goed stel nieuwe jeugdtrainers aangetrokken.

Het negatieve ombuigen naar het Positieve!!

Ik ben ervan overtuigd dat we, en ik heb hier een erg goed gevoel bij, met een nieuwe strategie weer terug kunnen komen.
De JO17-1 spelers zijn allemaal gebleven. Dit is ook de verdienste van de nieuwe trainers die ze vertrouwen hebben gegeven. Er is zelfs een extra B elftal bijgevoegd.
Volgend seizoen kunnen we dit team in zijn totaliteit met aanvulling zo overhevelen naar een nieuw te vormen JO19 elftal
We hebben nu voor elk selectie elftal in de jeugd 2 trainers waarbij de meeste gediplomeerd zijn en enige een trainerscursus gaan volgen. Het zijn over het algemeen ex-voetballers die op een hoog niveau hebben gespeeld.

Realiteit

Nu de zondagtak prestatief wegvalt, moeten wij ons als club nu gaan richten op de zaterdag. Voordeel is dat: Sportclub 1 blijft bestaan met spelers die wij kennen en bij ons opgeleid zijn.
Kwalitatief zullen we het in het begin moeilijk gaan krijgen in de fysieke vierde klasse. We zijn nu bezig om enige verdwaalde oudere spelers nog toe te voegen en een trainer/coach te zoeken die bij deze groep past en kan bouwen. Ook zullen w contact blijven houden met jeugdspelers die elders hun heil hebben gezocht omdat we geen JO19 elftal meer op de been konden brengen.

Nieuw begin

Wij moeten nieuwe spelers warm zien te krijgen voor de club. Op zaterdagmiddag moet het gaan bruisen in de kantine. Zaterdagclubs nemen erg veel publiek mee uit de dorpen. Dit weet ik als ex zaterdagtrainer in de vierde klasse bij Sportclub Denekamp waar ik dit 3 jaar heb meegemaakt en bij ON Almelo in de derde klasse.
Randvoorwaarden moeten goed zijn. Kleding, begeleiding en aandacht.
Mensen die nu afhaken. Jammer dan. Met de mensen die blijven zorgen we dat we met zijn allen er weer voor gaan en in de club blijven geloven. Het ene been is geamputeerd maar het andere is er nog.
Verleden hoef je niet te vergeten. Dit moet je koesteren. De toekomst is nu.
Er is nog veel mogelijk. Ook bij de jeugd en in de vierde klasse zaterdag.

Hans van den Berg
Technisch coördinator