Wijzigen persoonlijke instellingen bij leden jonger dan 16 jaar

Wijzigen persoonlijke instellingen bij leden jonger dan 16 jaar 03-07
Ben jij jonger dan 16 jaar en wil je graag je persoonlijke instellingen in de Voetbal.nl app Wijzigen? Hieronder wordt uitgelegd hoe je persoonlijke gegevens van kinderen van onder 16 jaar in de Voetbal.nl app gewijzig kan worden.

Want hiervoor dient de speler jonger dan 16. de ouder van de speler én de club iets te doen. We leggen je op deze pagina uit hoe het werkt. Gegevens zoals voor- en achternaam,  geboortedatum en geslacht kunnen (en konden) niet in de app gewijzigd worden. Bij persoonlijke gegevens die je wél in de app kunt wijzigen hebben we het over:

• Spelerspasfoto
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer(s)
  • Zichtbaarheid op Voetbal.nl
  • E-mailvoorkeuren

Eerst een korte uitleg waarom kinderen jonger dan 16 jaar de persoonlijke gegevens niet gewoon zelf meer mogen wijzigen. Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen jonger dan 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platvorm. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de Voetball.nl app. Wie kan deze gegevens in Voetbal.nl app dan wel wijzigen? Wat betekend dit voor spelers die jonger zijn dan 16 jaar? En wat betekend dit voor ouders van deze jongeren en voor de voetbalvereniging? Hieronder een extra toelichting:

Jonger dan 16 jaar: wel indien, niet wijzigen

Voetballende leden die jonger zijn dan 16 jaar kunnen vanaf nu niet meer zelf hun persoonlijke gegevens wijzigen. Zij kunnen deze persoonlijke gegevens nog wel inzien. Hoe zorg je er als jongere van onder 16 jaar nu voor dat de persoonlijke gegevens gewijzigd worden? Dit gaat via de ouders/voogd. Kortom, ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag persoonlijke instellingen wijzigen in de app dan dien je aan je ouders te vragen of zijn dit in de Voetbal.nl app willen doen. De ouders/voogd kunnen persoonlijke gegevens van jongeren onder 16 jaar in de app aanpassen. In de volgende alinea hierover meer uitleg.

Ouders/voogd: gegevens inzien én wijzigen

Ouders of de voogd van kinderen jonger dan 16 jaar, kunnen de persoonlijke gegevens in de app wijzigen. Hoe werkt dit?

• Ouders dienen in de Voetbal.nl app in te loggen met hun eigen e-mailadres (niet het e-mailadres van het kind)
  • Belangrijk is dat het e-mailadres van de ouder in de ledenadministratie van de voetbalvereniging staat geregistreerd. Vanuit die ledenadministratie wordt namelijk herkend dat het de ouder van een kind betreft zodat vervolgens persoonlijke gegevens in de app gewijzigd kunnen worden.
  • Kortom, geef als ouder aan de ledenadministratie van de club door dat het e-mailadres geregistreerd dient te worden bij de gegevens van het betreffende kind.
  • Zodra het e-mailadres van de ouder bij de club geregistreerd staat, kun je als ouder na het inloggen kiezen voor welk kind je persoonlijke gegevens wilt wijzigen. Er komt simpelweg een menu bij in de app: 'Mijn kinderen'. Daar wijzig je de persoonlijke instellingen van één of meerdere kinderen.

Als u uw e-mailadres wilt laten toevoegen door de ledenadministratie stuur dan een e-mail naar: ledenadministratie@sportclubenschede.nl