Verplicht vrijwillig: met ingang van seizoen 2018-2019 stoppen we er mee!

Verplicht vrijwillig: met ingang van seizoen 2018-2019 stoppen we er mee! 20-09
In de bestuursvergadering van augustus is besloten om te stoppen met het Vrijwilligersbeleid, zoals we zijn gestart vanaf de pilot op 1 januari 2017.   Met ingang van 1 januari 2017 was ieder lid, of zijn of haar ouder bij jeugdleden, verplicht om per seizoen 20 uur vrijwilligerswerk binnen de vereniging te gaan verrichten. Dat was mogelijk op allerlei gebied.   Aan het einde van afgelopen seizoen is er geëvalueerd hoe het is verlopen. Het registreren van al deze taken, het bijhouden van wie heeft wat gedaan bleek in de praktijk te omvangrijk. Een te omvangrijke administratie, die door te weinig mensen moest worden uitgevoerd. Dit heeft ons doen besluiten om met ingang van seizoen 2018-2019 te stoppen met 'verplicht vrijwillig'.

Dit betekend niet dat we geen behoefte hebben aan vrijwilligers. Juist het tegendeel is waar! De behoefte aan vrijwilligers is er altijd! Dus wil je ons helpen? Graag! Te denken valt aan: medewerkers onderhoud complex, kantinemedewerkers, scheidsrechters bij de jeugd en senioren. Het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn, we staan open voor alle suggesties! En nee, je hoeft niet alle dagen beschikbaar te zijn. Doen we het met z'n allen, dan is het zeker niet veel werk!

Wil je je aanmelden? Neem contact op met Angeline Bennink, 06-25695211.

Het Bestuur van Sportclub Enschede