Joop Melching overleden

Joop Melching overleden 02-03
Op donderdag 25 februari 2021 is thuis in Usselo op 91-jarige leeftijd overleden onze oud-voorzitter Joop Melching. Al sinds het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw was Joop Melching actief voor Sportclub Enschede.

Bij de invoering van het betaalde voetbal in 1954 werd ook de "voetbalpool" heel erg populair. Vanaf het allereerste begin heeft Joop Melching samen met zijn al eerder overleden vrienden Arnold Walhof en Jan Lammers de poolcommissie gevormd bij Sportclub Enschede. En in een periode van ruim 35 jaar hebben zij als commissie vele guldens in de Sportclubkas kunnen laten vloeien.

Maar ook op bestuurlijk vlak heeft Joop Melching zich voor de club verdienstelijk gemaakt. In 1991 nam hij het voorzitterschap van Sportclub op zich. Een zware taak want het betekende alle dagen van de week bezig zijn met de club. Hij vervulde die taak met veel verve, op zijn eigen manier, maar altijd met oog voor de belangen van Sportclub Enschede. In die periode lukte het Sportclub om de KNVB districtsbeker Oost te winnen. In 1994 legde hij zijn taak als voorzitter neer.
Maar ook op de achtergrond heeft Joop Melching veel voor Sportclub betekent. Op belangrijke momenten was hij bereid de club in financieel opzicht te ondersteunen. Ook was hij een aantal jaren betrokken bij de organisatie rondom het eerst elftal.

Met het heengaan van Joop Melching verliest Sportclub een prominent lid, die zich op vele terreinen voor de club heeft ingezet.

Moge Joop Melching rusten in vrede.

Het bestuur van Sportclub Enschedde