Herindeling in het seizoen 2023-2024

Herindeling in het seizoen 2023-2024 17-09
Op 18 juni heeft de ledenraad van de KNVB ingestemd met wijzigingen in de voetbalpiramide. Doel is om in seizoen 2024-2025 weer een solide basis te hebben voor spannende competities

We gaan deze wijzigingen in twee seizoenen realiseren. De eerste wijziging vindt dus komend seizoen plaats en de gevolgen kunt u lezen inde vandaag te publiceren Promotie/Degradatie regeling. Vooral voor de teams spelend in de zaterdag vierde klasse Oost heeft dit een behoorlijke impact. Daarom informeren wij u extra middels deze mail.

Op zaterdag in Oost wordt er een vijfde klasse gecreƫerd vanaf het seizoen 2023/'24. Doordat er van bovenaf veel teams naar beneden afzakken wordt de vierde klasse heel groot en zullen de verschillen ook groot worden.
Dit betekend dat de onderkant van de vierde klasse komend jaar gaat afzakken naar de vijfde klasse. Concreet betekend dit dat er in elke poule van de vierde klasse, vijf teams rechtstreeks zullen degraderen naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Het volgende seizoen zal ongeveer hetzelfde nogmaals gebeuren. Zodat er een vijfde klasse ontstaat met gelijkwaardige wedstrijden binnen een redelijke afstand wen weer leuke derby's.
(Volgend seizoen zullen de reisafstanden in de vijfde klasse nog niet ideaal zijn omdat deze vijfde klasse door P/D regeling in twee seizoenen gaan vullen).