HENNY WENDRICH OVERLEDEN

HENNY WENDRICH OVERLEDEN 11-06
Op zondag 7 juni 2020 is op 84-jarige leeftijd overleden ons erelid Henny Wendrich. Van jongs af aan is Henny Wendrich verbonden geweest met Sportclub Enschede. Henny was dan ook een Sportclubman in hart en nieren.

Zijn actieve voetbalperiode sloot hij af in de veteranen van Sportclub Enschede om vervolgens nog jarenlang als leider van het veteranenelftal te fungeren. Mede door de inzet van Henny was ook het veteranentoernooi in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een belangrijk jaarlijks terugkerend evenement op de velden van Sportclub.
Maar Henny bleef ook na zijn voetbalperiode actief voor Sportclub Enschede. In het jaar dat Sportclub naar de hoofdklasse promoveerde in 1982 nam Henny Wendrich de taak van voorzitter op zich. Een zware taak want het betekende alle dagen van de week bezig zijn met de club. Hij vervulde die taak met veel verve, op zijn eigen manier, maar ook zeer plichtsgetrouw. Henny was een man van duidelijkheid, maar ook recht door zee. Na zijn afscheid als voorzitter in 1988 bleef Henny actief. En vooral als het op bouwkundige activiteiten aankwam, deed de vereniging graag een beroep op de technische kennis van Henny. Henny was dan ook nauw betrokken bij de verbouwing in 1995. Voor alle verdiensten bij de club werd Henny in 1998 benoemd tot Erelid van Sportclub Enschede. Maar ook daarna werd bij allerlei gelegenheden nooit tevergeefs een beroep gedaan op Henny. De laatste jaren speelde de gezondheid hem steeds meer parten. Zelfs zodanig dat hij zijn geliefde koffie-ochtenden de laatste maanden niet meer kon bezoeken.

Met het heengaan van Henny Wendrich verliest Sportclub een prominent lid, die zich op vele terreinen voor de club op een geweldige manier verdienstelijk heeft gemaakt.

Moge Henny Wendrich rusten in vrede.