Henk ter Heege overleden

Header afbeelding
Henk ter Heege overleden 22-02
Op maandag 20 februari 2023 is in de leeftijd van 97 jaar overleden ons Erelid Henk ter Heege. Op 1 augustus 1939 werd Henk ingeschreven als lid van Sportclub Enschede. Ruim 83 jaar lid van onze club. Zo’n langdurig lidmaatschap is bij onze vereniging nog niet eerder voor gekomen. En Henk was een voorbeeldig lid.

Vanaf het moment in 1939 dat Henk ter Heege lid werd van Sportclub Enschede, is Sportclub Enschede zijn club. Daar kwam niets en niemand tussen. Als een rode draad, eigenlijk zou hier moeten staan zwarte draad, loopt Sportclub door Henks leven. Tot aan het laatste moment was Henk begaan met het wel en wee van de club. Heel veel jaren was Henk trouw aanwezig bij wedstrijden van de club. Bijna twintig jaar maakte Henk deel uit van de archiefcommissie van Sportclub Enschede. Elke donderdagavond kwam Henk naar Het Diekman om zijn zeer waardevolle bijdrage te leveren aan het archief van Sportclub Enschede. Zijn fotografische geheugen was een enorme steun voor de archiefcommissie, want dank zij Henk konden nog heel veel foto’s uit het grijze verleden van de juiste onderschriften worden voorzien. Henk wist heel veel over Sportclub te vertellen, tot in de kleinste details.

Henk begon zijn voetbalcarrière net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. En Henk wist nog moeiteloos te verhalen over zijn allereerste wedstrijd voor Sportclub in september 1939. Het was een uitwedstrijd tegen Haaksbergen in het E-elftal van Sportclub Enschede met Henk als aanvoerder. Ze gingen in die tijd met de bus van de firma Brilman naar Haaksbergen. De wedstrijd werd met 4-3 door Sportclub gewonnen. Henk bracht het voetballend tot het tweede elftal en was daarin een zeer verdienstelijke speler.

In zijn ruim 83-jarig lidmaatschap is er enorm veel gebeurd bij en met Sportclub Enschede, maar ondanks dat alles bleef Henk Sportclub trouw. Zo lang en zo intens tot het laatst toe bij de club betrokken en Sportclub nimmer, maar dan ook nimmer in de steek latend. Dat was Henk ter Heege.

Henk, bedankt voor al jouw steun en betrokkenheid bij Sportclub Enschede. Met heel veel respect blijven wij jou gedenken.

Activiteiten

Op dit moment staan er geen activiteiten gepland.