Evert Bruning overleden

Header afbeelding
Evert Bruning overleden 18-03
U kunt afscheid nemen van Evert en de familie condoleren op woensdag 22 maart van 19:00 tot 19:30 uur in het uitvaartcentrum Vredehof aan de Weth. Beversstraat. Op donderdag 23 maart om 15:15 uur is de uitvaartplechtigheid in het crematorium te Enschede aula De Putter. Na de uitvaartplechtigheid wordt u uitgenodigd op camping de Buytenplaets om een laatste toast uit te brengen op Evert.

Op vrijdag 17 maart is in de leeftijd van 84 jaar overleden ons Lid van Verdienste Evert Bruning.
Evert heeft in de beginjaren van het betaalde voetbal zowel voor Sportclub Enschede als De Graafschap gespeeld. Na de fusie in 1965 meldde Evert zich weer aan als lid van Sportclub Enschede en heeft in die jaren de opmars van Sportclub Enschede naar het hoogste amateurniveau mede vorm gegeven.

Hij maakte in 1969 deel uit van het eerste elftal dat op een haar na de landstitel bij de amateurs miste. Evert Bruning was voor Sportclub een waardevolle voetballer, een echter multifunctionele speler. Zelfs als keeper leverde Evert verdienstelijke prestaties. Zijn sprongkracht als keeper kwam hem later als verdediger goed van pas bij zijn timing om een bal te koppen. Na zijn actieve periode op het hoogste amateurniveau is Evert het trainersvak ingerold en heeft hij verschillende verenigingen van oefenstof voorzien.

Evert Bruning heeft echter zijn roots niet vergeten en is altijd lid gebleven van Sportclub Enschede. Een lidmaatschap dat meer dan 57 jaar heeft geduurd. Dat is in het huidige tijdsgewricht al een prestatie op zich. Ook als veteraan heeft Evert zijn sporen op het veld bij Sportclub verdiend.

Na zijn activiteiten op het veld hield Evert zich onder meer bezig met de training en begeleiding van de pupillen van Sportclub. Evert heeft zelf ook nog vele jaren de nodige wedstrijdjes gefloten. Toen zijn fysieke gesteldheid dat niet meer toeliet nam hij de taak van scheidsrechters coördinator op zich. Voor al zijn werkzaamheden voor de club werd Evert in 2016 benoemd tot Lid van Verdienste.

Evert heeft met hart en ziel zijn beste krachten aan de vereniging gegeven. Helaas liet de gezondheid hem de laatste tijd behoorlijk in de steek en was het voor hem bijna niet meer mogelijk om ook nog de wekelijkse woensdagmiddag te komen.

Evert bedankt voor al hetgeen je voor onze vereniging hebt gedaan. Wij zullen je niet vergeten.

Activiteiten

Op dit moment staan er geen activiteiten gepland.