Erelid Frans van Ek overleden

Erelid Frans van Ek overleden 19-09
Op woensdag 5 september 2018 is op de leeftijd van 83 jaar overleden ons erelid Frans van Ek. Frans, wellicht nog beter bekend als Fanny van Ek, was ruim 55 jaar lid van Sportclub Enschede. In zijn actieve periode als voetballer kwam Fanny meestal uit in het tweede of derde elftal van Sportclub.

In zijn nadagen maakte Fanny deel uit van het veteranenelftal dat in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw menig kampioenschap wist binnen te halen. Na zijn voetbalperiode bleef Fanny op vele terreinen actief voor Sportclub Enschede. Voor al zijn activiteiten werd Fanny in 1988 benoemd tot Lid van Verdienste. Voor Fanny geen reden om te stoppen met zijn Sportclubwerkzaamheden, want hij bleef actief op de velden als trainer en als scheidsrechter. Maar ook buiten het veld heeft Fanny vele werkzaamheden verricht, vooral als het ging om het onderhoud van de gebouwen en de terreinen op Het Diekman.

Naast de vele bezigheden op en om de velden was Fanny een niet weg te denken factor voor ons zaalvoetbal. Jarenlang fungeerde hij als vaste scheidsrechter bij alle thuiswedstrijden en soms ook bij uitwedstrijden. Naast al zijn werkzaamheden was hij nog tot op late leeftijd zelf actief bezig met wielrennen, skeeleren en schaatsen. Als persoon was Fanny altijd zeer humorvol en bij elke gelegenheid had hij wel weer een of andere mop te vertellen. Voor zijn hele scala aan activitieiten, zowel op het veld als daarbuiten werd Fanny in 1999 benoemd tot Erelid van Sportclub Enschede. Helaas verhinderde zijn ziekte hem om de laatste jaren nog actief deel uit te maken van de Sportclubgemeenschap.

Moge Fanny van Ek rusten in vrede.