Bij Sportclubjeugd word je beter. Het heeft alleen even tijd nodig!

Bij Sportclubjeugd word je beter. Het heeft alleen even tijd nodig! 09-07
De laatste tijd hebben we veel tijd besteed aan het voorlopig selecteren van spelers voor de selectie- en niet-selectieteams. Dit is na uitvoerig overleg gegaan tussen trainers, leiders, coördinatoren en de Technisch Coördinator.

Wij hebben deze selecties onlangs bekend gemaakt aan de spelers om ze alvast duidelijkheid te verschaffen naar het nieuwe seizoen toe. Vorig seizoen waren de selecties pas in september bekend en leidde dit tot veel onbegrip en ergernis. Om geen afstand te creëren tussen de teams is voor het nieuwe seizoen veelvuldig gekozen om alle teams in een leeftijdsgroep op hetzelfde tijdstip en veld te laten trainen.
Doel is om geen "afstand" te krijgen en om spelers te blijven beoordelen in zowel de selectie- al de niet-selectieteams.

Door onze nieuwe V.T.O.N. trainingsmodule, die wij gaan toepassen voor alle jeugdteams, worden wij voortdurend door trainers en spelers op de hoogte gehouden van hun ontwikkelingen op voetbalgebied. Selectiewedstrijden zullen dan niet meer nodig zijn omdat wij tijdens het seizoen de vorderingen van de spelers in kaart hebben. Spelers hebben hier zelf ook invloed op door in te loggen op onze voetbalapp en kunnen "thuis" hun voetbalhuiswerk maken door middel van opgedragen oefeningen en techniektrainingen.
Ook gaan wij individuele techniektrainingen geven door opgeleide trainers om ze op een hoger niveau te brengen waardoor ze beter gaan presteren

Helaas hebben enige spelers, met name vanuit de JO13 groep, onlangs toch gekozen om Sportclub Enschede te verlaten en hun geluk elders te zoeken. De kans is echter wel groot dat ze bij de nieuwe club in een nog lager team terechtkomen en niet de aandacht krijgen die ze bij ons wel gehad zouden hebben. Spelers en ouders moeten ons ook de kans geven onze structuur en beleid het komende seizoen uit te laten voeren.
Als je vorig seizoen voor een team was geselecteerd dan was uitwisselen haast niet meer mogelijk. Dat is nu niet het geval. Het seizoen is lang. Door blessures, schorsingen en positieve ontwikkelingen bij individuele spelers zijn de selecties "voorlopig" en bied dit het hele seizoen nog kansen voor iedereen!
Als achteraf blijkt dat door de speler een verkeerde keuze is gemaakt om te vertrekken dan staat bij ons altijd de deur nog open en krijgen ze weer de aandacht die ze verdienen waardoor ze betere voetballers worden.

Hans van den Berg
Technisch Coördinator