7 X 7 voor iedereen

7 X 7 voor iedereen 07-04
Mannen en vrouwen voetbal voor 18+ / 35+ / 45+

Voor mannen en vrouwen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit ui je bloed.

Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed.
Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven speler het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 Voetbal wort aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

Nieuw: Mannen 18+.
Vanaf het seizoen '22/'23 start de KNVB met het aanbieden van 7x7 voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor alle leeftijden boven de 18 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorie├źn 35+ en 45+.
Het steeds populairder wordende 7x7 voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7x7 voetbal 18+ is dan ook het bij elkaar houden van teams die niet meer een elftal bij elkaar kunnen krijgen.

7x7 voor- najaarsreeks
Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

7x7 competitie.
Wekelijks ene wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

Deze vorm is er met ingang van het seizoen 2022/2023 ook voor spelers vanaf 18+

Nieuwsgierig naar 7x7 voetbal? Bij Sportclub Enschede behoord 7x7 voetbal tot de mogelijkheden!

Meld je aan via wedstrijdsecretariaat@sportclubenschede.nl of app/bel naar 06 - 24 77 58 97.